dinsdag, 30. augustus 2016 - 14:04 Update: 30-08-2016 18:24

Politie zoekt verdachte dodelijke schietpartij Molenschot

Politie zoekt verdachte dodelijke schietpartij Molenschot
Foto: Archief FBF.nl
Molenschot

De politie verdenkt S. de C. (42) van het doodschieten van Hugo van Houten (27). Dit gebeurde op maandag 17 augustus 2015 op de Broekstraat in Molenschot, nabij de vliegbasis. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het rechercheteam heeft de afgelopen vier weken tevergeefs geprobeerd de verdachte aan te houden, onder meer op een mogelijk verblijfadres in Tilburg. Politie en Openbaar Ministerie overwegen nu om de verdachte op de nationale opsporingslijst te plaatsen. Op de Broekstraat in Molenschot werd maandag 17 augustus 2015 omstreeks 19.45 uur een dode man aangetroffen. Hij bleek te zijn neergeschoten. Het bleek te gaan om de 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan de IJssel die ook regelmatig op vakantiepark de Linberg verbleef.

Er werd een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd dat onder leiding staat van een officier van justitie. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd op dinsdag 25 augustus 2015 aandacht gevraagd voor het dodelijke schietincident. Door de uitzending en door gericht rechercheonderzoek werden diverse getuigen opgespoord. Het rechercheonderzoek leidde naar een 42-jarige man. De officier van justitie in Breda heeft toestemming gegeven om hem aan te houden.