donderdag, 8. september 2016 - 13:11 Update: 08-09-2016 13:19

Arrestatieteam houdt vuurwapengevaarlijke Schiedammer aan na verkeersruzie

Schiedam

Woensdag heeft een arrestatieteam van de politie een vuurwapengevaarlijke 27-jarige Schiedammer aangehouden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Verkeersruzie

'Na een verkeersruzie ging de verdachte er vandoor en verschanste zich tot zijn aanhouding in de berging van een woning aan de Verdistraat', aldus de politie.

Stilstaan voor groen stoplicht

De verkeersruzie vond een paar uur eerder plaats op de Russischestraat in Rotterdam. De verdachte stond daar op een scooter stil voor een groen verkeerslicht. Toen een automobilist toeterde dat de scooterrijder kon doorrijden, ontstond er meteen ruzie. 

De scooterrijder deelde een klap uit aan de bijrijder in de auto en bedreigde hem met dood. Ook pakte hij iets dat op een vuurwapen leek, maar voordat hij daar iets mee kon doen, reed de bestuurder snel weg.

Onderzoek 

Gealarmeerde agenten vonden de bromfiets bij een woning aan de Verdistraat, waar de scooterrijder vermoedelijk binnen zat. De agenten zagen vervolgens een andere man dan de scooterrijder de woning verlaten en een auto wegrijden. Deze man was niet de betreffende scooterrijder, maar werd wel langs de kant van de weg gezet en voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

Kogelwerend vest

De scooterrijder zat ondertussen waarschijnlijk nog in de woning en omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, kwam een arrestatieteam ter plaatse om de verdachte aan te houden. Hij werd met een kogelwerend vest aan in een berging gevonden en ingerekend. Een vuurwapen werd bij de verdachte niet aangetroffen. De politie doorzoekt de berging en de daarbij horende woning.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: