woensdag, 14. september 2016 - 13:32 Update: 14-09-2016 13:46

Man wordt meerdere keren beschoten en raakt zwaargewond

Amsterdam

In Amsterdam-Zuidoost is dinsdagavond een 32-jarige man meerdere keren beschoten en daarbij zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie woensdag.

Huisartsenpost

De man werd rond 17.30 uur meerdere keren beschoten op de hoek van de Kolfschotenstraat en de Kuilsenhofweg. Hij raakt zwaargewond en is naar een huisartsenpost in de buurt gebracht, waar hij eerste hulp heeft gekregen. Hierna is de man naar een ziekenhuis vervoerd.

Politie-onderzoek

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. De plaats delict werd afgezet en er volgde een grote zoektocht naar de dader waarbij ook de politiehelikopter heeft gevlogen. Getuigen spreken van één dader. Het zou gaan om een lichtgetinte man met een fors postuur van tussen de 30 en 40 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang.

Hij droeg een donkere broek en mogelijk een groene tas. Hij zou een binnentuin tussen de Kuilsenhofweg en het Krimpertplein zijn in gevlucht. De verdachte kan via het Krimpertplein diverse kanten op zijn gegaan.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar mensen die iets van het schietincident hebben gezien of meer kunnen vertellen over de vluchtroute van de dader. In deze wijk staan veel flats en mogelijk zaten mensen in verband met het mooie weer op het balkon en hebben zij iets gezien.