zaterdag, 17. september 2016 - 19:05 Update: 18-09-2016 11:53

KNMI zaterdag getroffen door grote stroomstoring

KNMI lamgelegd door grote stroomstoring
Foto: Screenshot KNMI.nl
De Bilt

Het KNMI in De Bilt heeft sinds het begin van de avond zaterdag te kampen met een grote stroomstoring die zich voordeed tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de stroomvoorziening. Dit meldt een woordvoerder van het KNMI zaterdagavond.

Er kunnen geen weergegevens worden verzonden naar afnemers en de eigen website van het KNMI ligt er door de stroomstoring ook uit. Bedrijven die rechtstreeks weerinformatie van het KNMI afnemen kunnen hierdoor ook last ondervinden van de stroomstoring bij het KNMI.

Noodaggregaat heeft kort gedraaid

Een woordvoerder van het KNMI geeft aan dat het noodaggregaat voor de backup-stroomvoorziening wel is gaan draaien maar door een storing weer is uitgevallen. Er wordt met man en macht gewerkt om de stroomvoorziening weer op orde te krijgen, aldus de zegsman die nog geen uitspraak kon doen over hoe lang de storing nog gaat duren.  

Schiphol 

Een woordvoerder van Schiphol bevestigt tegenover BlikopNieuws.nl op de hoogte te zijn van de storing bij het KNMI maar zegt dat de luchthaven op dit moment geen hinder ondervindt mede omdat het onder andere van meer bronnen gebruik maakt om aan weerinformatie te komen.

Geen hinder vliegverkeer

Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt dus geen problemen door de storing bij KNMI. De woordvoerder van het KNMI zelf bevestigt dat de datavoorziening naar Schiphol geen gevaar loopt omdat dit op een dusdanig andere manier is voorzien waardoor de stroomstoring bij het KNMI geen rol speelt. 

Bunker Woensdrecht

Het KNMI heeft in de loop van de zaterdagavond een noodvoorziening op Luchtbasis Woensdrecht in gebruik genomen waar in een bunker een noodweerkamer is ingericht die wordt gebruikt bij calamiteiten zoals vandaag. Hierdoor is de datavoorziening weer geactiveerd. 

Categorie:
Provincie: