dinsdag, 20. september 2016 - 21:33 Update: 21-09-2016 9:45

Politie toont bij Opsporing Verzocht videobeelden van verdachten liquidatie Vincent Jalink

Verdachten liquidatie Vincent Jalink op video vastgelegd
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Diemen

De politie heeft dinsdagavond in het TV-programma Opsporing Verzocht videobeelden getoond van de mogelijke daders van de liquidatie van Vincent Jalink op vrijdagavond 27 mei 2016 in Diemen.

Het slachtoffer werd even na 22.00 uur op de Klipperweg meerdere keren beschoten terwijl hij met zijn 9-jarige zoontje in zijn zwarte Porsche Cayenne zat. Op straat zakte hij in elkaar. Hij is gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is overleden. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie.

Videobeelden verdachten

Twee uur voor de liquidatie, rond 20.00 uur, zijn twee mannen in de buurt gezien van het huis van het slachtoffer. Op camerabeelden is te zien dat de mannen door de Klipperweg lopen en ze zijn gefilmd toen ze eerder die avond op een scooter reden vlak achter de Klipperweg. Van hen is het volgende signalement bekend:

Man 1

Donker getinte huidskleur, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, normaal postuur, zwarte kleding

Man 2

Iets lichter getint dan de andere man, ongeveer 25 jaar oud, mogelijk van Surinaams of Antilliaanse afkomst, zwarte jas met grote capuchon

Scooter gestolen

De scooter waarop de mannen reden is zeer vermoedelijk in de nacht van 1 op 2 mei rond 03.30 uur gestolen op IJburg. Het blauwe kentekenplaatje is ergens tussen 26 en 27 mei gestolen vanaf de Hofgeest in Zuidoost. Na de liquidatie wordt de vermoedelijke vluchtscooter gevonden in het water aan de Overdiemerweg. Naast de scooter ligt een nog dichte jerrycan. Mogelijk hebben de daders daarmee de scooter in brand willen steken. Mogelijk hadden de daders zoveel haast dat dit niet is gelukt. 

Opvallend detail aan de scooter is dat er op het moment van de diefstal in de nacht van 1 op 2 mei een topkoffer en twee zijspiegels opzaten. Toen de scooter in het water werd aangetroffen zaten deze onderdelen er niet meer op. Aangetroffen sporen op de scooter worden nog onderzocht.

Op de Overdiemerweg, er hoogte van de spoorlijn, hebben op de avond van de liquidatie rond 21.45 uur twee mannen gestaan bij een lichtkleurig autootje. Eén van de mannen liep richting het bos en de ander richting de auto. De politie komt graag in contact met die twee mannen omdat zij wellicht de scooter en de berijders hebben gezien.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: