donderdag, 22. september 2016 - 12:06 Update: 23-09-2016 8:08

Fietsers in Appelscha moeten uitwijken voor zelfrijdende bus

Fietsers in Appelscha de berm in om zelfrijdende bus
Foto: Screenshot Youtube
Appelscha

De twee zelfrijdende shuttles die sinds kort tussen het Drents-Friese Wold en Appelscha rijden, zijn aan de kant gezet. Dat maakt de gemeente Ooststellingwerf bekend.

Sinds maandag reden er twee zelfrijdende voertuigen van het Buitencentrum Drents-Friese Wold naar de rotonde Wester-Es in Appelscha. 

De gemeente gaat deze week eerst een aantal maatregelen nemen om fietsers te wijzen op het zelfrijdende voertuig. Zo worden er extra borden geplaatst langs het traject en komen er gastheren bij het traject om mensen te attenderen op het zelfrijdende voertuig, aldus de gemeente. 

''Vanochtend werd ervoor gekozen tijdelijk niet te rijden, omdat stewards aangaven dat fietsers niet altijd verwachten dat het rode voertuig niet aan de kant gaat. Dit zorgt soms voor een schrikreactie waardoor fietsers onverwacht in de berm moeten of afstappen.''

Met deze extra maatregelen gaat het voertuig volgende week weer rijden.

De Easymile is onderdeel van de Pilot Zelfrijdend Vervoer van de Gemeente Ooststellingwerf in het kader van 'Stap in de toekomst!'. De gemeente wil kijken of het een haalbare oplossing is voor betere bereikbaarheid van de dorpen. 

Categorie:
Provincie: