zaterdag, 24. september 2016 - 11:12

Man rijdt op gestolen fiets op snelweg A58

Man rijdt op gestolen fiets op snelweg A58
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Wouw

Vrijdagmiddag rond 13.00 uur troffen surveillerende agenten een fietsende man aan op de A58, ter hoogte van Wouw. Zij keerden hun dienstauto en gingen op zoek naar de man.

In de Molensingel in Wouw zagen zij de man weer fietsen. Ze spraken de man aan en hij vertelde dat hij zonder vaste woon- of verblijfplaats was en dat hij zich niet kon legitimeren. Omdat hij op een opvallend mooie, vrijwel nieuwe racefiets fietste waarvan hij de herkomst niet goed kon uitleggen, controleerden de agenten de fiets. Deze bleek, net als de fietsschoenen, onlangs weggenomen te zijn bij een woninginbraak in Roosendaal.

De man, een 35-jarige Pool, is aangehouden op verdenking van heling van de fiets. Hij is overgebracht naar een politiecel. Later die dag is van hem een verklaring opgenomen in het bijzijn van een advocaat. Op last van de Officier van Justitie is hij in vrijheid gesteld. Hij zal zich te zijner tijd voor een rechter moeten verantwoorden. De fiets, en alles wat daarbij hoorde, is teruggegeven aan de eigenaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: