zaterdag, 24. september 2016 - 14:31 Update: 24-09-2016 14:35

Commotie in Haagse kapperszaak om 'overval' met 'vuurwapens'

Commotie in Haagse kapperszaak om 'overval' met 'vuurwapens'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Twee mannen die met nepwapens een kapperszaak aan de Wagenstraat binnen liepen, zorgden vrijdagavond 23 september voor flinke commotie.

Omstreeks 17.45 uur kwam bij de politiemeldkamer de melding binnen dat er mogelijk een overval gaande was bij een kapperszaak aan de Wagenstraat. Een getuige had twee mannen met vuurwapens naar binnen zien lopen en twijfelde geen moment om 112 te bellen. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en zetten de omgeving af. Met getrokken wapens sommeerden de agenten de aanwezigen van de kapperszaak om één voor één naar buiten te komen. Uiteindelijk werden achterin de zaak twee nepwapens aangetroffen. Van een daadwerkelijke overval of een poging daartoe bleek geen sprake.

De twee eigenaren van de nepwapens, Hagenaars van 19 en 20 jaar oud, werden aangehouden. Twee andere aanwezigen uit de kapperszaak kregen op het politiebureau een bekeuring voor onder andere het niet voldoen aan het bevel van de agenten.

Nepwapens

Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen door een dergelijk wapen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):