donderdag, 29. september 2016 - 19:20 Update: 29-09-2016 19:52

Chaos op weg door regen

Chaos op weg door regen
Foto: Archief EHF
Hilversum

Dat het de eerste regenachtige herfstdag van het jaar was, was goed te merken aan de files in spits.

Rond 17.00 uur stond er al meer dan 500 kilometer file. De langste files stonden in de Randstad, omdat het daar het hardste regent. Het was vooral druk rond de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Files van meer dan 10 km waren daar geen uitzondering, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID) donderdag.  De VID meldt dat de avondspits een record breekt. Alleen al op de snelwegen stond een file van 450 km. Dat maakt dat deze spits de op een na drukste spits van het jaar is. De drukste spits was op 14 januari. Toen stond er op de snelwegen een file van 475 km. Ook deze file was ontstaan door heftige regenval.

Rond 18.00 meldde de ANWB een totale filelengte van 632 km. De ANWB telde hiervoor ook langdurig stilstaand verkeer op de provinciale wegen mee.

Bij drukte en slecht weer zit er volgens de VID en de ANWB maar één ding op: later vertrekken om de spits te ontwijken. Een woordvoerder van de VID in de media: 'Als mensen een hapje kunnen eten op de werkvloer, is dat handig. En als je toch besluit de weg op te gaan, houd dan rekening met vertragingen van een half tot anderhalf uur.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):