vrijdag, 30. september 2016 - 11:16 Update: 30-09-2016 12:51

Studentenverenigingen komen samen voor verbeteringen introductietijd

Studentenverenigingen kijken naar verbeteringen voor introductietijd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Afgelopen zomer heeft een student tijdens de introductietijd van G.S.C. “Vindicat atque Polit” lichamelijk letsel opgelopen. ‘De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) en alle aangesloten studentenverenigingen distantiëren zich van alle vormen van geweld, discriminatie en intimidatie tijdens introductietijden’, aldus Ruben Hoekman, voorzitter van de LKvV.

In de afgelopen jaren zijn er in de studentensteden jaarlijks afspraken gemaakt tussen de studentenverenigingen en de hoger onderwijsinstellingen over de introductietijd. In deze afspraken zijn alle vormen van geweld, discriminatie en intimidatie nadrukkelijk verboden. Het incident in Groningen, gekeken naar de afgelopen jaren, geeft dan ook geen representatief beeld van alle andere introductietijden in Nederland.

De afspraken hebben in de afgelopen jaren al gezorgd voor het beter verlopen van de introductietijd van tienduizenden studenten. Hoekman: ‘Introductietijden zijn bedoeld om elkaar en de studentenvereniging te leren kennen. Geweld, intimidatie en discriminatie zijn hier absoluut geen onderdeel van.’ De LKvV heeft alle aangesloten 48 studentenverenigingen al bijeengeroepen om samen extra maatregelen te nemen die incidenten in de toekomst voorkomen.

Categorie:
Provincie: