maandag, 3. oktober 2016 - 16:02 Update: 03-10-2016 20:55

Celstraf voor agent die schoot op automobilist

Celstraf voor agent die schoot op automobilist met dwarslaesie tot gevolg
Foto: Archief EHF
Den Haag

Maandag heeft het gerechtshof Den Haag een 39-jarige politiebeambte veroordeeld voor het plegen van poging tot doodslag op een voortvluchtige bestuurder van een auto. Dit heeft het gerechtshof maandag laten weten.

Celstraf en taakstraf

Het Haagse hof heeft de verdachte in hoger beroep een gevangenisstraf opgelegd van een maand en een taakstraf van 240 uur. Deze straf komt overeen met de door de rechtbank in eerste aanleg opgelegde straf.

Alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole was gebleken dat de bestuurder onder invloed was. Hem werd te kennen gegeven dat hij niet meer mocht rijden en dat hij moest uitstappen. Toen hij toch weg reed, heeft de verdachte met zijn dienstpistool driemaal geschoten. De bestuurder heeft hierdoor onder meer een dwarslaesie opgelopen.

Strafbaar

Zowel het openbaar ministerie als de verdediging hebben bepleit dat er sprake is van strafuitsluitingsgronden en dat de verdachte daarom dient te worden ontslagen van alle rechtsvervolging. Het hof heeft deze beroepen verworpen en geoordeeld dat sprake is van een strafbaar feit en een strafbare verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: