dinsdag, 4. oktober 2016 - 16:58

Aanhoudingen in zaak ontvoering Insiya Hemani

Aanhoudingen in zaak ontvoering Insiya Hemani
Foto: Politie
Amsterdam

Twee mannen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de ontvoering van de 2-jarige Insiya Hemani op 29 september 2016 in Amsterdam. De politie is nog op zoek naar het meisje, haar vader en een derde onbekende man die het meisje uit de woning zou hebben meegenomen.

Eén van de twee mannen is op donderdag 29 september in het ziekenhuis aangehouden nadat buurtbewoners hem hadden overmeesterd toen het meisje werd ontvoerd. De andere man is een dag later aangehouden toen hij zich met zijn advocaat meldde op het hoofdbureau van politie in Amsterdam. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft beide mannen in bewaring gesteld.

Het 2-jarig meisje werd donderdagochtend 29 september 2016 met geweld uit een woning aan de Anfieldroad in Watergraafsmeer meegenomen. Ze is nog niet terecht.

Bij de politie zijn ruim 70 tips binnengekomen die het onderzoeksteam natrekt. Het onderzoek naar het meisje gaat onverminderd door. Er zijn inmiddels aanwijzingen dat vader en dochter zich in het buitenland bevinden. De actieve status van het uitgegeven AMBER Alert wordt daarom beëindigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: