dinsdag, 4. oktober 2016 - 20:32 Update: 05-10-2016 8:38

Man (37) komt om het leven bij ongeval opbouw IJspaleis Winter Efteling

Man (37) overleden bij ongeval opbouw IJspaleis Winter Efteling
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kaatsheuvel

Dinsdag is aan het eind van de middag bij opbouwwerkzaamheden van het IJspaleis op de Winter Efteling een 37-jarige man uit Kessel om het leven gekomen bij een ongeval. Dit heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

'Het trieste ongeval gebeurde om 17.45 op een afgesloten evenemententerrein van de Efteling. De werkzaamheden op dit terrein zijn niet toegankelijk en zichtbaar voor het publiek', aldus de politie.

Heftruck

Het slachtoffer was, samen met collega's, bezig met de opbouw van het IJspaleis. Daarbij werd een heftruck gebruikt. De man is vermoedelijk onder de vorken van de heftruck terecht gekomen. Hij raakte daarbij zwaar gewond en was buiten kennis.

Traumaheli

Een Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter ter plaatse om levensreddende handelingen te verrichten. Reanimatie mocht echter niet meer baten. De man overleed op de plaats van het ongeval.

Onderzoek

De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht door de Arbeidsinspectie. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met forensisch rechercheurs van de politie. De nabestaanden van het slachtoffer zijn door agenten geïnformeerd over de trieste gebeurtenissen. 

Voor de directe collega's van de overleden man is Slachtofferhulp ingeschakeld. Eén van hen raakte bij het incident gewond aan zijn been. Het gaat om werknemers van een extern ingehuurd bedrijf.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: