zaterdag, 8. oktober 2016 - 9:08 Update: 08-10-2016 20:26

Bewoners Nieuwegein mogen weer naar huis na evacuatie vanwege brand

Brandweer ontruimt tientallen woningen bij grote brand in Nieuwegein
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwegein

In Nieuwegein heeft op de Erfstede een zeer grote brand gewoed in de voormalige dansschool De Rijk.

Als gevolg hiervan werden in de buurt tientallen woningen ontruimd. Maar de  150 bewoners mogen weer terug naar huis. Nu de brand is geblust, kan het pand gesloopt worden. Dit heeft de gemeente Nieuwegein bekendgemaakt.

Bewoners kunnen de komende dagen (of langer) brandlucht ruiken. Het advies daarvoor is om te ventileren door de ramen open te houden (aan de kant van Cityplaza, dus niet aan de kant waar de brand geweest is). Er kan vanwege het bluswater bruin water uit de kraan komen. U kunt het water even laten doorlopen. Het bruine water kan overigens geen kwaad. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met wijkcoördinator Marleen Manders op 06-51970425.

Andere bewoners  werd geadviseerd ramen en deuren gesloten  te houden . Dit meldt RTV Utrecht. Omdat het voor de brandweer te gevaarlijk  was het pand binnen te gaan, werd  besloten het gebouw uit te laten branden. Het gebouw staat vlakbij winkelcentrum Cityplaza, maar de winkels konden gewoon open.

De melding van de brand kwam even voor 05.30 uur bij de hulpdiensten binnen. Er is niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen betrokken bij de brand, aldus de brandweer. Het busstation kon door de brand niet gebruikt worden. Op de plek van de markt werd een tijdelijk busstation ingericht.  Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

Bewoners kunnen de komende dagen (of langer) brandlucht ruiken. Het advies daarvoor is om te ventileren door de ramen open te houden (aan de kant van Cityplaza, dus niet aan de kant waar de brand geweest is). Er kan vanwege het bluswater bruin water uit de kraan komen. U kunt het water even laten doorlopen. Het bruine water kan overigens geen kwaad.

Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met wijkcoördinator Marleen Manders op 06-51970425.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: