maandag, 10. oktober 2016 - 14:03 Update: 10-10-2016 22:40

Student Wytze Pennink (18) gevonden in water Groningse gracht

Lichaam gevonden in water Lopende Diep Groningse gracht
Foto: Bert van den Berg
Groningen

Maandagmiddag is rond 13.00 uur het lichaam van de 18-jarige vermiste Wytze Pennink aangetroffen in de gracht aan het Lopende Diep in de binnenstad van Groningen. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.

Noodlottig ongeval

'Onderzoek heeft uitgewezen dat het om de 18-jarige student Wytze Pennink gaat', aldus de politie. Tevens is gebleken dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval en hij door verdrinking om het leven is gekomen. Het onderzoek van de politie is daarmee afgerond.. Het lichaam van Pennink werd maandagmiddag door de bewoonster van een woonboot aangetroffen.  

Zoektocht

Het lichaam werd aangetroffen vlakbij de plek waar de politie afgelopen zondag tevergeefs ook al had gezocht. Hierbij werd gebruik gemaakt van een specialistisch team van de landelijke eenheid. Met een boot die is uitgerust met een sonar, werd het water van de Spilsluizen afgezocht. Rond 12.30 uur staakte men de zoektocht omdat er geen sporen van Wytze werden aangetroffen. Ook de brandweer van Groningen heeft geholpen met het zoeken naar de vermiste student. 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: