zaterdag, 15. oktober 2016 - 17:18 Update: 15-10-2016 18:06

'Chaos en onvrede bij beveiligers Koninklijk Huis en politici'

'Chaos en onvrede bij beveiligers Koninklijk Huis en politici'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Bij de Nederlandse Politiebond zijn veel klachten binnengekomen van bewakers van de Dienst Beveiliging en Bewaking (DBB).

De dienst zou van wantrouwen aan elkaar hangen, zo laten medewerkers aan de Telegraaf weten. Ook spelen corruptie en hoge werkdruk een rol, zo meldt de krant. De adequate beveiliging van het Koninklijk Huis en politici komt hierdoor onder druk te staan. Dit staat te lezen in een interne rapportage van de Dienst Beveiliging  en Bewaking die in handen is van de krant. In het rapport staat dat leidinggevenden zich uitsluitend bezighouden met het verbeteren van hun eigen positie en dat er 'tientallen rechtszaken' lopen over arbeidskwesties. Daarnaast zouden chefs zichzelf een voorkeursbehandeling geven.

In een reactie op de onvrede en de onrust bij DBB heeft de Landelijk Eenheid van de politie een onderzoek ingesteld. Dit heeft de Landelijke Eenheid van politie laten weten na de berichtgeving over de Dienst Beveiliging en Bewaking in de Telegraaf, zo meldt de Volkskrant. Bij de dienst zijn inmiddels verschillende werkgroepen druk bezig om de kwaliteit van DBB te verbeteren.