maandag, 17. oktober 2016 - 10:26 Update: 17-10-2016 11:20

Nieuwe ooggetuigen: 'jongetje aan roer bij bootongeval'

Nieuwe ooggetuigen: 'jongetje aan roer bij bootongeval'
Foto: Archief FBF.nl
Reeuwijk

De boot die in augustus de 9-jarige Hugo dodelijk overvoer, werd volgens ooggetuigen op dat moment bestuurd door een jongetje.

Hugo Meewezen uit Reeuwijk viel tijdens een vaartochtje op de Reeuwijkse Plassen overboord en werd geraakt door de schroef van de boot. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen. Het Openbaar Ministerie had vastgesteld dat het hier om een noodlottig ongeval door een technische mankement zou gaan, maar uit verklaringen van nieuwe ooggetuigen trekken de nabestaanden een andere conclusie. Volgens het OM stond een volwassene aan het roer, maar ooggetuigen zeggen dat dat niet waar is. Volgens hen stond er een kind te sturen, dat hard achteruit voer toen Hugo in het was gevallen. Hierdoor werd de jongen door de schroef geraakt. Dit melden verschillende media maandag.

Advocaat van de nabestaanden Sébas Diestra in het Algemeen Dagblad : 'Hierdoor komt de conclusie dat er sprake is van een noodlottig ongeval ter discussie te staan en zijn er meer dan voldoende aanknopingspunten om aan te nemen dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit.' Diekstra doet vandaag samen met advocaat Robert van der Laan aangifte namens de nabestaanden. De nabestaanden willen dat het onderzoek naar de dood van de jongen wordt heropend.