woensdag, 19. oktober 2016 - 17:43 Update: 19-10-2016 17:48

Afpakteam 'slaat slag' in Zevenbergen en Hank

Afpakteam 'slaat slag' in Zevenbergen en Hank
Foto: Politie
Zevenbergen/Hank

De politie heeft woensdag, samen met het integraal afpakteam, twee mannen van 57 en 28 jaar uit Zevenbergen aangehouden. Dit meldt de politie woensdag.

Witwassen en overtreden Opiumwet

De vader en zoon worden verdacht van witwassen en het overtreden van de 
Opiumwet. Tijdens de actie werden twee chalets in Hank, twee woningen, een bedrijfspand en een garagebox in Zevenbergen doorzocht.

De twee bezochte chalets werden in beslag genomen waarin het team onder meer een tweetal dure horloges, twee grote flatscreens en een ‘jammer’ vond. Ook werden er drie auto’s afgepakt: een Mercedes C klasse, een Audi A1 en een Renault Kangoo. 

Op een van de woonadressen werden hennep, cocaïne, pillen, pepperspray en twee dure horloges aangetroffen en in beslag genomen. Ook in de garagebox werden een grote hoeveelheid hennep en honderden pillen gevonden. Hiernaast werd er verspreid over de bezochte locaties meer dan 6500 euro aan contant geld gevonden en in beslag genomen.

Afpakken

Het integraal afpakteam is een team van medewerkers van de politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, gemeente en de FIOD: de opsporingsdienst van de Belastingdienst. In samenwerking en verbinding met elkaar proberen zij zoveel mogelijk crimineel geld en vermogen af te pakken via een de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijk weg.

Crimineel geld

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: