woensdag, 26. oktober 2016 - 16:34 Update: 26-10-2016 18:37

Agent vervolgd voor aanrijding met politieauto

OM vervolgt agent voor zware mishandeling na aanrijding met politieauto
Foto: MV
Eindhoven

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant vervolgt een 47-jarige politieagent voor zware mishandeling dan wel het veroorzaken van een verkeersongeluk met zwaar letsel als gevolg. De rijksrecherche heeft het incident onderzocht en het einddossier aan de officier van justitie overhandigd, die besloten heeft tot vervolging over te gaan.

De agent was op zondagavond 7 augustus 2016 aan het werk op Stratumseind in Eindhoven toen hij een melding met hoge prioriteit kreeg van een vechtpartij op een andere locatie in Eindhoven. Om bij het andere incident te komen moest de agent door de binnenstad rijden. Onderweg kwam hij op Stratumseind een groep mensen tegen die weg blokkeerden. Hij reed vervolgens stapvoets richting de groep mensen, waardoor een groot gedeelte van de groep de weg vrij maakte door opzij te stappen.

Een 20-jarige jongen bleef op de weg staan en op camerabeelden is te zien dat de agent vervolgens tegen de jongen aanrijdt waardoor hij ten val komt en de auto over zijn onderbeen rijdt. De jongen heeft bij de aanrijding zwaar letsel opgelopen aan zijn knie en zijn enkel. Onder andere zijn voorste kruisband is door de aanrijding volledig afgescheurd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: