dinsdag, 1. november 2016 - 13:42

Verdachte aangehouden liquidatie Chahid Yakhlaf

Verdachte aangehouden liquidatie Chahid Yakhlaf
Foto: MV
Amsterdam

In Amsterdam heeft de politie dinsdag een 22-jarige man uit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van 27-jarige Chahid Yakhlaf in Kerkdriel.

Yakhlaf uit Weesp was een bekende van de politie en werd op 31 december 2015 van korte afstand onder vuur genomen met een automatisch vuurwapen. Twee andere inzittenden van de auto raakte bij de schietpartij licht gewond.

Het slachtoffer zou een vertrouweling zijn geweest van Gwenette Martha. Yakhlaf liep op 22 mei 2014 samen met Martha een horecagelegenheid uit in Amstelveen. Martha werd hierna doodgeschoten op straat.

Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt vandaag aandacht aan de liquidatie van Chahid Yakhlaf. Tijdens de uitzending zullen camerabeelden getoond worden waar twee verdachten op staan vóór de aanslag. De uitgang van het campingterrein waar Yakhlaf verbleef werd door hen enige tijd in de gaten gehouden. Rond 18.15 uur verlaat Yakhlaf het terrein en werd onder vuur genomen.

De dader vluchten hierna in een auto die enige tijd later uitgebrand werd aangetroffen in Zaltbommel. Van deze auto zullen ook beelden getoond worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: