woensdag, 2. november 2016 - 9:42 Update: 02-11-2016 9:45

Geen strafrechtelijk onderzoek vliegtuigcrash bij vliegbasis Leeuwarden

Geen strafrechtelijk onderzoek vliegtuigcrash bij vliegbasis Leeuwarden
Foto: fbf
Leeuwarden

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek van de vliegtuigcrash bij vliegbasis Leeuwarden. Dat maakt het Openbaar Ministerie het OM bekend.

Het feitenonderzoek door de Koninklijke Marechaussee en de luchtvaartpolitie onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland naar de vliegtuigcrash bij vliegbasis Leeuwarden is afgerond. Er zijn geen aanwijzingen voor strafbare feiten, dus er komt geen strafrechtelijk onderzoek.

Donderdag 9 juni 2016 stortte in de buurt van vliegbasis Leeuwarden, bij het dorp Beetgum een straaljager neer. Een piloot raakte daarbij gewond. De crash was het gevolg van een botsing in de lucht met een ander toestel. De vliegtuigen waren aan het oefenen voor de Luchtmachtdagen die op 10 en 11 juni 2016 plaats hebben gevonden op vliegbasis Leeuwarden. Het neergestorte toestel is een Zwitserse F-5 van Patrouille Suisse, het demonstratieteam van de Zwitserse luchtmacht. 

Na afronding van het onderzoek door het OM is het toestel overgedragen aan de Zwitserse autoriteiten. Alle bevindingen uit het onderzoek zullen ook aan de Zwitsers worden overgedragen.

Categorie:
Provincie: