dinsdag, 8. november 2016 - 21:36 Update: 08-11-2016 21:47

Kees van Dijkhuizen nieuwe CEO ABN AMRO

Kees van Dijkhuizen nieuwe CEO ABN AMRO
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Kees van Dijkhuizen, momenteel Chief Financial Officer van ABN AMRO Groep N.V. en ABN AMRO Bank N.V. is benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer (CEO). Dit heeft ABNAMRO dinsdag bekendgemaakt.

Gerrit Zalm

Zijn benoeming treedt in werking op het moment van goedkeuring door de toezichthouders. Deze goedkeuring wordt uiterlijk midden februari 2017 verwacht. Kees van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op, die benoemd werd in 2009.

Resterend belang Staat afbouwen

Als CEO zal de heer Van Dijkhuizen verantwoordelijk zijn voor het waarmaken van de strategische doelstellingen die ten tijde van de IPO in november vorig jaar aangekondigd zijn. Hij zal in overleg met NLFI de voorwaarden creëren voor de Staat om het resterende belang in de bank verder af te bouwen.

De heer Van Dijkhuizen zal verantwoordelijk zijn om een impuls te geven aan de nieuwe leiding die ABN AMRO in deze volgende fase nodig heeft. Als CEO zal hij, in samenspraak met de Raad van Commissarissen, vorm en inhoud geven aan de strategie, de organisatie en de inrichting van het senior management. 

Dit met als doel dat de bank voorbereid is op de uitdagingen die aan de komende periode verbonden zijn. ABN AMRO moet in de volgende fase staan voor een ondernemende cultuur, klantgerichtheid, duurzame groei en maatschappelijk bewustzijn.

De heer Van Dijkhuizen trad in mei 2013 bij ABN AMRO in dienst. Hij was Chief Financial Officer van NIBC Bank N.V. van 2005-2013, evenals de vice-voorzitter van september 2009 tot 2013. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken. In 1999 werd hij directeur-generaal van de begroting van het ministerie van Financiën. Van 2000 tot 2005 was hij thesaurier-generaal.

Olga Zoutendijk, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: 'Kees van Dijkhuizen heeft ruime ervaring en een sterke conduitestaat als CFO bij ABN AMRO en heeft meerdere seniore bestuursfuncties in de banksector en het publieke domein vervuld. Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl en uitgebreide netwerk, maken hem zeer geschikt om ABN AMRO te leiden.'

Categorie:
Provincie: