woensdag, 9. november 2016 - 15:04 Update: 09-11-2016 15:18

Marineduikers vinden lichaam vermiste duiker in Zeeland

Marineduikers vinden lichaam vermiste duiker in Zeeland
Foto: Archief EHF
Brouwershaven

Duikers van de Marine hebben dinsdag in het Grevelingenmeer in Zeeland het lichaam geborgen van de duiker die sinds afgelopen zondag vermist was. 'Het gaat om een 69-jarige man uit Zaandam', meldt de politie woensdag.

'De duiker raakte afgelopen zondag in de problemen tijdens een duik in het Grevelingenmeer. Hij was samen met twee andere duikers aan de Nieuwe Kerkweg in Den Osse het water ingegaan en kwam niet meer terug', aldus de politie. Rond het middaguur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Politie, brandweer, ambulancedienst, KNRM en Kustwacht zochten tevergeefs naar de duiker.

Moderne zoekmiddelen

Bij de zoek- en bergingsactie die daarna werd georganiseerd werkte het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie nauw samen met marineduikers van de Defensie Duikgroep en maakte gebruik van moderne zoekmiddelen. Uiteindelijk werd het slachtoffer op een diepte van dertig meter aangetroffen. 

Marine

Om die reden werden er gespecialiseerde duikers van de Marine ingezet. Het stoffelijk overschot werd gevonden op circa 40 meter van de plek waar hij het laatst gezien was. Onderzoek door de politie moet verder uitwijzen wat er exact gebeurd is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: