donderdag, 17. november 2016 - 12:30 Update: 17-11-2016 12:31

Depressieve man zet buurt in Tilburg op stelten

Depressieve man zet buurt in Tilburg op stelten
Foto: fbf
Tilburg

Een verwarde en depressieve man heeft woensdagavond voor flink wat consternatie gezorgd in de Noord-Besterdstraat. Hij is uiteindelijke aangehouden voor bedreiging

Woensdag om 18.15 uur werden verschillende surveillance-eenheden naar de Noord-Besterdstraat gestuurd. Er waren enkele meldingen binnen gekomen dat er daar sprake zou zijn geweest van een bedreiging. In de straat stonden enkele buitenlandse werknemers. Ondanks de taalbarrière wisten de mannen met handen en voeten werk aan de agenten uit te leggen dat ze bedreigd waren met een mes door een man die in een woning zat in de straat.

Drank, drugs en problemen

Via een geopend raam werd contact gemaakt met de bewoner. Hij liet uiteindelijk twee agenten binnen. In een gesprek met hem bleek dat hij drank en drugs had gebruikt. Dat had hij gedaan door alle problemen waarin hij verkeerde. Tijdens dat gesprek bleek dat de gaskraan in de woning open stond. De agenten zijn direct met de verdachte naar buiten gegaan nadat ze de kraan dicht hadden gedraaid.

Aanhouding

Na enige tijd was de gaslucht uit de woning en werd het gesprek binnen voortgezet. Ook probeerde de agenten van de buitenlandse werknemers een duidelijk verhaal te krijgen wat de verdachte nu daadwerkelijk gedaan zou hebben. Toen de man even alleen in zijn woning was deed hij de voordeur weer dicht en ging hij helemaal door het lint. De agenten zagen dat hij weer van alles in de keuken deed. Omdat er een mogelijkheid bestond dat hij de gaskraan weer open zou doen en hij had aangegeven dat hij zichzelf iets aan wilde doen werden de naastgelegen woningen direct ontruimd. De omgeving werd afgezet en een specialist van de politie werd opgeroepen. Die maakte contact met de man en wist hem te bewegen zich zelf over te geven. De verdachte werd aangehouden voor bedreiging. Naast het strafrechtelijke traject waarin de man beland is zal er ook hulp voor hem gezocht worden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: