vrijdag, 18. november 2016 - 12:50 Update: 18-11-2016 12:53

Twee Belgen aangehouden cold case-onderzoek doodgeschoten man Bladel

Twee Belgen aangehouden cold case-onderzoek doodgeschoten man Bladel
Foto: Archief EHF
Bladel

Donderdag heeft een cold case-team van de politie Oost-Brabant, in het onderzoek naar de dood van de 41-jarige Jan van Mosselveld uit Bladel, twee 35-jarige mannen uit het Belgische Beringen aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

'Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Van Mosselveld, die op woensdag 22 augustus 2001 door meerdere schoten in zijn woning aan de Antoon Coolenlaan in Bladel om het leven kwam', aldus de politie.

Gevangenis

Maandagochtend werd in de gevangenis van het Belgische Hasselt al een 35-jarige Belg aangehouden, die als gevolg van een DNA-match in beeld kwam als verdachte. Door de match heropende het cold case-team van de politie Oost-Brabant het onderzoek naar de dood van Van Mosselveld. Onder regie van het Openbaar Ministerie werd daarbij nauw samengewerkt met de Belgische autoriteiten.

Steeds meer duidelijkheid

In de loop van het onderzoek kwam er steeds meer duidelijkheid over wat er in 2001 precies gebeurd was in Bladel. Donderdag aan het eind van de middag meldden zich op het bureau aan de Mathildelaan de twee Belgen. Ze waren in het gezelschap van een advocaat en gaven aan betrokken te zijn bij de zaak.

Onderzoek gaat verder

In de zaak zitten nu dus drie verdachten vast. Een Belgische onderzoeksrechter beslist op een later moment over de uitlevering van de verdachte die vastzit in België. Het onderzoek naar de dood van Van Mosselveld gaat intussen gewoon door. Het cold case-team sluit nieuwe arrestaties niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: