maandag, 28. november 2016 - 9:24 Update: 28-11-2016 12:28

Het wordt koud tot wel -9°C

Het wordt koud tot wel -9°C
De Bilt

Opwarming van de aarde? Wie z'n slaapkamerraam komende nacht vergeet dicht te doen, heeft wel een heel dik dekbed nodig om warm te blijven.

De temperatuur zakt vannacht weg tot wel min acht tot wel min negen graden en dat is een record voor de tijd van het jaar. De laagste novembertemperatuur gemeten in deze eeuw was -8,3 graden in Eelde op 27 november 2010. Dat record zou vannacht wel eens gebroken kunnen worden.

Komende nacht blijft het onbewolkt en ontstaan er enkele mistbanken. Het wordt een koude nacht met op uitgebreide schaal vorst. De minima liggen overwegend tussen de -5 en -8°C. Alleen op de Wadden en langs de Zeeuwse kust wordt het met ca. -2°C minder koud. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen, in het zuidwestelijk kustgebied staat een matige oostenwind.

Morgen lossen de mistbanken in de ochtend op en is het opnieuw zonnig en droog. Het wordt een koude dag met maxima van +1°C in het oosten tot 4°C op de Wadden. De wind blijft zwak en veranderlijk, in het Waddengebied staat een matige west- tot zuidwestenwind. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):