dinsdag, 29. november 2016 - 17:22 Update: 29-11-2016 20:03

Slachthuizen voor pluimvee in 10 km-zone rond Biddinghuizen mogen weer opstarten

Slachthuizen vogelgriepgebied Biddinghuizen mogen weer opstarten
Foto: Archief EHF
Biddinghuizen

De twee in de 10 km-zone rond Biddinghuizen gelegen slachthuizen voor pluimvee kunnen hun bedrijf weer opstarten. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Corridor

'Wel gelden er strikte voorwaarden. Zo kan bijvoorbeeld alleen pluimvee van buiten het vogelgriepgebied via een aangewezen route worden aangevoerd en de dieren moeten nog dezelfde dag worden geslacht', aldus het ministerie. 

Consumptie-eieren

Daarnaast krijgen de nog operationele legpluimveebedrijven in het afgesloten gebied de mogelijkheid hun consumptie-eieren onder strikte hygiënevoorwaarden te vervoeren naar een door de NVWA aangewezen eierpakstation.

Nader onderzoek heeft geen aanwijzingen voor andere besmettingen opgeleverd. De twee pluimveeslachterijen bevinden zich aan de grens van het afgesloten gebied rond Biddinghuizen. 

Het is daarom veterinair verantwoord om – onder voorwaarden – de pluimveeslachterijen toestemming te geven om weer te kunnen slachten. Ook is het verantwoord om consumptie-eieren van legbedrijven onder voorwaarden uit het afgesloten gebied  rechtsreeks te vervoeren naar het eierpakstation in Nunspeet.

Categorie:
Provincie: