woensdag, 30. november 2016 - 17:29 Update: 30-11-2016 17:35

Doorbraak onderzoek zware mishandeling prostituee leidt tot arrestatie

Doorbraak onderzoek zware mishandeling prostituee leidt tot arrestatie
Foto: Archief EHF
Groningen

De politie heeft afgelopen dinsdag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden in het onderzoek naar de zware mishandeling van een 21-jarige prostituee in oktober 2008. De politie heeft vanwege nieuwe ontwikkelingen het onderzoek heropend.

De zaak werd vorige week dinsdag bij Opsporing Verzocht opnieuw onder de aandacht gebracht en hierbij kwam de verdachte in beeld. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau.

Onderzoek

Een toen 21-jarige prostituee uit Groningen ontving in haar kamer in de Nieuwstad In Groningen op woensdag 22 oktober 2008 omstreeks 23.45 uur een klant. Nadat hij gebruik had gemaakt van haar diensten sloeg hij haar met een onbekend voorwerp een paar keer hard tegen haar hoofd en hand. Door de aanval viel ze bewusteloos neer. 

De vrouw had een groot gat in haar voorhoofd en hield daar een flink litteken aan over. Ook verbrijzelde haar vingertop door het geweld. De verdachte was waarschijnlijk uit op de dagopbrengst van de prostituee. Hij vluchtte met een geldbedrag. 

Categorie:
Provincie: