woensdag, 30. november 2016 - 21:57

Proef parkeerschijfzones winkelcentrum Delfzijl start 5 december

Proef parkeerschijfzones winkelcentrum Delfzijl start 5 december
Delfzijl

De proef met de parkeerschijfzones rond het winkelcentrum in Delfzijl-centrum start 5 december. Vanaf deze datum geldt een maximum parkeertijd van twee uur op delen van het Commandementsplein, het Vennenplein en het Molenbergplein. Dit gaat ook gelden voor parkeerplaatsen op de Oude Schans, Marktstraat en op een deel van de Havenstraat nabij de Waterstraat.

Versterken en aantrekkelijker maken

Wethouder Rijzebol: "We willen het winkelcentrum versterken en aantrekkelijker maken. Voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers hoort daarbij. Het instellen van parkeerschijfzones moet hierbij helpen. Tegelijkertijd houden we rekening met autobezitters die langer willen parkeren door naast de parkeerschijfzones ook ruimte te laten voor lang parkeren."

Ontheffing bewoners Oude Schans

Bewoners die aan de Oude Schans wonen, kunnen gratis een ontheffing aanvragen bij de gemeente en krijgen een brief waarin de gemeente hen wijst op deze mogelijkheid. De aanpak van de proef is bepaald in overleg met vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers uit het centrum. De proef duurt negen maanden en wordt tussentijds en aan het eind geëvalueerd.