donderdag, 1. december 2016 - 8:13 Update: 02-12-2016 15:11

Airbnb wordt in Amsterdam begrensd tot maximaal 60 dagen verhuur per jaar

Amsterdam en Airbnb pakken samen illegale hotels aan
Foto: Google Maps
Amsterdam

Amsterdam en Airbnb kondigen vandaag een unieke overeenkomst aan om de verantwoorde en duurzame vakantieverhuur van woningen te bevorderen en illegale hotels te bestrijden.

Amsterdam introduceerde als één van de eerste steden ter wereld een innovatief beleid voor toeristische verhuur van woningen dat er tevens voor zorgt dat een woning een woning blijft. Onder de bestaande regels mogen Amsterdammers hun volledige huis maximaal 60 dagen per jaar verhuren. Amsterdam heeft onder meer hierover reeds in december 2014 een Memorandum of Understanding (MOU) met Airbnb afgesloten.

De nieuwe aanvullende afspraken zijn gericht op het aanpakken van illegale hotels en zorgen ervoor dat het verhuren van woningen op een rustige, eerlijke en veilige manier gebeurt. Dit nieuwe hoofdstuk tussen Amsterdam en Airbnb richt zich op vier prioriteiten voor vakantieverhuur in Amsterdam. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 januari 2017 en loopt tot en met 31 december 2018. De nieuwe afspraken tussen Airbnb en Amsterdam zijn uniek in Europa en zijn een voorbeeld voor steden overal ter wereld.   

Categorie:
Provincie: