woensdag, 7. december 2016 - 13:26 Update: 07-12-2016 16:26

Melding gemaskerde man op spoor met kalasjnikov krijgt opmerkelijke wending

Melding gemaskerde man op spoor met kalasjnikov krijgt opmerkelijke wending
Foto: Politie Geldrop/Dommelstroom
Neunen/Geldrop

De politie van Geldrop kreeg woensdag een melding dat er bij het Brabantse Nuenen op het spoor een man met een Kalasjnikov was gezien die een gasmasker droeg.

'Bij dit soort meldingen gaan wij altijd uit van het scenario dat er een echte dreiging gaande is en handelen hier ook naar', meldt de politie woensdag.

De melding luidde als volgt. 'Er is een man op het spoor gezien met een Kalasjnikov in Nuenen. Via live camerabeelden ziet het NS personeel een man met een gasmasker op het spoor staan. Deze man draagt een Kalasjnikov en is gekleed in een zwart driedelig pak.'

Man aangetroffen

De eerste eenheid die ter plaatse gaat zag een auto staan bij het spoor. Uit het onderzoek dat vervolgens plaatsvindt bleek dat de aanwezige man inderdaad in een driedelig pak, met een machinegeweer of een niet van echt te onderscheiden wapen en gasmasker zich daar bevindt.

De politie neemt vanzelfsprekend niet graag risico’s bij het benaderen van zo’n persoon in zo’n situatie. De agent in kwestie schatte de situatie gelukkig goed in en kwam tot de conclusie dat de moeder van de jongen hem daar aan het fotograferen is.

'Schoolopdracht'

Al gauw werd duidelijk dat de man/jongen een opdracht van school heeft meegekregen om een filmposter op foto vast te leggen. 'De opdracht van school wijkt in elk geval af van de uitvoering die deze jongen heeft gegeven aan zijn opdracht', constateert de politie die nogmaals wil benadrukken om dit voorbeeld niet op te volgen. 'Wees u ervan bewust dat de politie in zo’n situatie kan en mag schieten indien de situatie hier aanleiding toe geeft', aldus de politie.

Strafrechtelijk onderzoek

Naar de jongen zal een strafrechtelijk onderzoek gestart worden en zal hij de gevolgen van zijn actie moeten ondergaan. Het 'wapen' bleek een niet van echt te onderscheiden luchtdrukgeweer te zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: