donderdag, 22. december 2016 - 15:24

Vrouw jaagt zeer jonge overvallers met pan het huis uit

Vrouw jaagt zeer jonge overvallers met pan het huis uit
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De politie heeft afgelopen dagen vijf jongens van tussen de 12 en 15 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een woning aan de De Gaarde op zaterdagmiddag 17 december 2016.

De politie kwam een eerste verdachte, de 12-jarige jongen, op het spoor na getuigenverklaringen. De recherche wist daarna ook de vier andere verdachten te traceren en aan te houden.

De verdachte van 12 jaar is, nadat hij zijn inverzekeringstelling thuis heeft uitgezeten, heengezonden. Twee verdachten van 13 en 15 jaar worden vandaag, woensdag 21 december, voorgeleid bij de rechter-commissaris. De gisteren aangehouden 13-jarige verdachte en vandaag aangehouden 14-jarige verdachten zitten nog vast om verder te worden verhoord.

Bewoonster bedreigd

De 49-jarige bewoonster van de woning werd die zaterdagmiddag verrast door drie gemaskerde jongens die opeens in de gang van haar woning stonden. Ze hadden ieder een steekwapen en sommeerden de vrouw om op de grond te gaan liggen. De vrouw ging daar echter niet op in en pakte een pan uit de keuken en liep daarmee op de jongens af. Het drietal rende geschrokken het huis uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: