zondag, 8. januari 2017 - 12:06 Update: 08-01-2017 12:19

Politieauto glijdt van de weg en raakt vijf meisjes

Politieauto glijdt van de weg en raakt vijf meisjes
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Heeze

Een politiewagen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Oudenmolen in het Brabantse Heeze rond 00.20 uur door de gladheid in een flauwe bocht van de weg geschoven. 'Vijf meisjes, die daar op dat moment liepen, werden door de auto geraakt', meldt de politie zondag.

Schouder uit de kom

'Bij één van hen, een 17-jarig meisje uit Schiedam, was een schouder uit de kom geschoten. Daaraan is ze in een ziekenhuis behandeld', aldus de politie. Een 17-jarig meisje uit Heeze moest vannacht uit voorzorg in het ziekenhuis blijven. 

De drie andere meisjes zijn daar nagekeken maar hoefden niet te blijven. Het gaat om een 16-jarig meisje uit Hellevoetsluis en twee 16-jarige meisjes uit Geldrop. De politiemensen die in de auto zaten, raakten niet gewond. 

Tegen boom

De bestuurder heeft nog geprobeerd de meisjes te ontwijken, maar door de gladheid lukte dat niet. De politiewagen is tegen een boom gegleden en vlak voor een volgende boom tot stilstand gekomen. Omwille van de objectiviteit onderzoekt de Landelijke Eenheid van de politie de toedracht van het incident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: