zondag, 8. januari 2017 - 21:57 Update: 08-01-2017 22:02

Automobilist vlucht voor agenten en rijdt door tuin tijdens lange achtervolging

Automobilist vlucht voor agenten en rijdt door tuin tijdens lange achtervolging
Foto: Archief EHF
Lemmer

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie zijn handen vol gehad bij de aanhouding van een automobilist die er vandoor ging toen hij een stopteken had gekregen van agenten. Dit meldt de politie zondag.

De agenten moesten alles op alles zetten om een 33-jarige automobilist uit Sneek te kunnen aanhouden. De man ging er bij een reguliere verkeerscontrole vandoor. Na een lange achtervolging kon de 33-jarige in Hemelum worden gearresteerd.

Surveillerende agenten reden over de Suderseewei (N359)  bij Lemmer. Ze kwamen een voertuig tegen en besloten om die te gaan controleren. De bestuurder kreeg dan ook een stopteken. De man negeerde deze echter en reed door. Uiteindelijk dwongen agenten de automobilist tot stoppen. 

Wit poeder op kleding

De bestuurder weigerde zijn deur te openen. Agenten zagen ondertussen dat de man wit poeder van zijn kleding probeerde te vegen, vermoedelijk drugs. Toen werd gedreigd om een autoruit in te slaan, ging de bestuurder er vandoor. Een lange achtervolging was het gevolg. 

Tuin

Daarbij reed de 33-jarige onder ander met zijn auto door een tuin van een woning in Wijckel. Daarbij ontstond veel schade. Ook moest een agent aan de kant springen om te voorkomen dat hij daar werd aangereden door de man. Uiteindelijk reed de Sneker zich zelf klem in Hemelum. Daar werd hij aangehouden. 

Aangehouden

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij mee te werken aan bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto van de man werd in beslag genomen. De 33-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: