donderdag, 19. januari 2017 - 11:17 Update: 20-01-2017 9:12

Winkel in Nijmegen verkoopt gekrompen mensenhoofd van 150 jaar oud

Te koop aangeboden een gekrompen hoofd voor 49.000,- euro
Foto: De Museumwinkel
Nijmegen

Nee het is geen grap en ja het gaat om een echt hoofd dat te koop wordt aangeboden. Enige nadere uitleg is wel op zijn plaats.

Het gaat hier namelijk om een zogenaamd 'Schrunken Head', een geprepareerd gekrompen hoofd van ongeveer 150 jaar oud en wordt te koop aangeboden op de site van de Museumwinkel in Nijmegen.

Geprepareerd

Het hoofd komt uit het Amazonegebied en is geprepareerd door de Jivaro-indianen die het als een soort van trofee hebben gebruikt. Het hoofd, van een blanke man met baard, heeft waarschijnlijk toebehoord aan een Europeaan die zich ongeveer 150 jaar geleden in het gebied van de indianen heeft begeven met fatale afloop.

Koppensnellers

Zijn hoofd werd afgehakt en de schedel werd verwijderd. Om enige ronde vorm te behouden werd er een steen in de huid geplaatst. De overgebleven huid werd gekookt waardoor het enorm is gekrompen tot een omvang van ongeveer 11 centimeter hoog.

Curiosa

Het curiosa is voor de liefhebber nu dus te koop. Nu zult u misschien denken 'dat kan me de kop niet kosten' maar dan vergist u zich waarschijnlijk er hangt namelijk wel degelijk een pittig prijskaartje aan van 49.000,-.

Categorie:
Provincie: