maandag, 30. januari 2017 - 10:17 Update: 30-01-2017 10:34

Zes aanhoudingen voor mishandeling in metro Amsterdam CS, politie zoekt nog zevende verdachte

Zes aanhoudingen voor mishandeling in metro Amsterdam CS, politie zoekt nog zevende verdachte
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

In metro 54 heeft zondag 29 januari een mishandeling plaatsgevonden. In verband hiermee zijn zes minderjarige verdachten aangehouden.

De politie is nog op zoek naar een zevende verdachte en beeldmateriaal.

De mishandeling vond plaats rond 20.30 uur in metro 54, die stilstond op het Centraal Station (CS) in Amsterdam, gereed voor vertrek richting Gein. De mishandelde persoon, die in gezelschap was van een landgenoot, is door zeven jongens belaagd en heeft verwondingen opgelopen aan knie en gezicht.

Met behulp van medewerkers van het GVB, de openbaar vervoerder in Amsterdam,  zijn zes verdachten uit Amsterdam Zuidoost, in de leeftijd van 14,15 en 16 jaar, aangehouden. De zevende verdachte is gevlucht en overgestapt in een andere metro op CS. Het is niet bekend in welke richting deze metro is vertrokken.

Het signalement van de verdachte die nog voortvluchtig is:

Het gaat om een 20-jarige man, donker getint met een normaal tot gezet postuur. Hij droeg een grijze jas met capuchon. had capuchon op en witte oordopjes in. De politie roept getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken op contact op te nemen met de politie. Ook is beeldmateriaal welkom.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: