dinsdag, 7. februari 2017 - 19:19 Update: 07-02-2017 21:45

Groningers lopen fakkeltocht voor begin gasvrije toekomst

Groningers lopen fakkeltocht voor begin gasvrije toekomst
Foto: freeimages.com
Groningen

Dinsdagavond lopen duizenden Groningers mee in een fakkeloptocht tegen de gevolgen van de gaswinning. Dit meldt Milieudefensie dinsdag.

'Begin gasvrije toekomst'

'De fakkeltocht wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd door Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging. Wat Milieudefensie betreft is deze fakkeloptocht het begin van een gasvrije toekomst in Groningen en de rest van Nederland', aldus Milieudefensie.

'Eerlijke schadeafhandeling'

Eind februari gaan Groningers met René Paas, de commissaris van de Koning in Groningen, naar Den Haag. Er moeten dan niet alleen politieke beloftes komen voor een eerlijke schadeafhandeling in Groningen. 

Consequenties

Milieudefensie vraagt politici ook duidelijk te zijn over de consequenties van het stoppen met de gaswinning. Het betekent dat we straks ons huis verwarmen en koken met duurzame energie. 

Megaklus

Dat is een megaklus die veel kansen en werkgelegenheid biedt. Het nieuwe kabinet moet hier, volgens de milieuorganisatie, direct mee aan de slag. Het is de enige echte oplossing voor Groningen. Ook is het cruciaal in het halen van de klimaatafspraken uit het Parijs-akkoord.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: