donderdag, 9. februari 2017 - 15:49 Update: 09-02-2017 16:33

Aanhouding na poging koop wapen en handgranaten op het darkweb

Aanhouding na poging koop wapen en handgranaten op het darkweb
Foto: SXC
Epe

De politie heeft afgelopen week na onderzoek een 21-jarige man uit Epe aangehouden, omdat hij had geprobeerd een vuurwapen en meerdere handgranaten te kopen op het darkweb. De verdachte is aangehouden op verdenking van overtredingen op de Wet Wapens en Munitie. Uit vooronderzoek bleek dat de verdachte in het bezit van een wapenvergunning was; deze is per direct ingenomen.

Na een zoeking in de woning van de man heeft de politie meerdere wapens (onder andere gasdrukwapens en een airsoftwapen), munitie, een vlindermes, twee ploertendoders, een laptop en verschillende gegevensdragers in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

De aanpak van de snel groeiende digitalisering van criminaliteit op het darkweb richt zich op de grenzeloze marktplaatsen voor de handel in ondermeer drugs, witwassen, (vuur)wapens en ID-fraude. Het politieteam van de Landelijke Eenheid werkt hierbij samen met de Koninklijke Marechaussee, Douane, internationale politiepartners, overheidsdiensten en private partijen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: