dinsdag, 14. februari 2017 - 17:59 Update: 14-02-2017 18:02

EOD ruimt in Breda aangetroffen explosief, man (49) aangehouden

EOD ruimt in Breda aangetroffen explosief, man (49) aangehouden
Foto: Archief EHF
Breda

Dinsdagmiddag heeft de politie een 49-jarige man in een woonwijk in Breda aangehouden. 'De man waarschuwde de politie dat hij zichzelf iets wilde aandoen en daarbij gebruik zou maken van explosief materiaal dat in een auto zou liggen', meldt de politie dinsdag.

Verwarde indruk

Agenten zijn met spoed naar de Esserstraat gegaan  en troffen daar de man rond 12.15 uur aan. De agenten konden de man rustig aanhouden. Hij maakte een verwarde indruk. Hij is overgebracht  naar een politiebureau en wordt verhoord.

EOD ingeschakeld

De Explosieven Opruimingsdienst werd ingeschakeld vanwege het vermoeden dat er explosief materiaal in de auto zou liggen. In de auto zijn een granaat en vuurwerk gevonden. De specialisten van de EOD hebben het explosief materiaal uit de auto gehaald. Het wordt nader onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De recherche is een onderzoek gestart.

Woningen ontruimd

Uit voorzorg hebben de hulpdiensten de Esserstraat afgesloten en zijn de huizen ontruimd. Bewoners werden opgevangen bij een horecagelegenheid aan de Haagse Markt. Rond 17.00 uur was de situatie veilig en konden de bewoners weer naar huis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: