vrijdag, 17. februari 2017 - 8:50 Update: 17-02-2017 9:04

Voormalig leider No Surrender Klaas O. van bed gelicht

Voormalig leider No Surrender Klaas O. van bed gelicht
Foto: Archief EHF
Bergen op Zoom

Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagmorgen in alle vroegte voormalig leider van No Surrender Klaas O. van zijn bed gelicht. O. was nog maar enkele dagen op vrije voeten. Ook zijn rechterhand Janus de V. is aangehouden. Dit meldt de Telegraaf.

Op vrije voeten met voorwaarden

O. wordt verdacht van onder andere afpersing, witwassen en brandstichting. Na enige tijd vast te hebben gezeten werd O. met een enkelband met voorwaarden op vrije voeten gesteld. De politie hield O. hierna in het vizier en constateerde dat hij zich niet aan de voorwaarden hield.

Familie verontwaardigd over politie actie

De familie van Klaas O. is verontwaardigd over de actie van de politie. Zij dachten te maken te hebben met een terroristische aanslag ging. Een dochter van Klaas O. zegt tegenover de krant ‘We schrokken ons dood. De politie heeft mijn vader vaker gearresteerd, maar dan belden ze altijd keurig aan en ging mijn vader keurig mee. Waarom moest het nu met een arrestatieteam? Ze zijn met een gepantserde wagen naar binnen gereden. Het hele raam ligt eruit. We dachten dat het om een terroristische actie ging.’

De politie laat weten dat het inzetten van een arrestatieteam noodzakelijk was voor de veiligheid van het eigen personeel. O. staat te boek als vuurwapengevaarlijk en volgens de politie en justitie heeft hij nog steeds een vinger in de pap heeft binnen de wereld van de motorclubs.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: