zaterdag, 25. februari 2017 - 17:30 Update: 25-02-2017 17:31

Politie houdt man in bed aan met handboeien al om

Foto handboeien | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Best

De politie hield zaterdagochtend 25 februari in zijn woning in Best een 21-jarige man aan. De verdachte werd eerder die avond geboeid door een agent in verband met een vechtpartij in zijn woonplaats.

Toen de politie belaagd werd door een aantal personen, zag de verdachte kans om de benen te nemen met de handboeien bevestigd aan één arm.

Buiten, bij een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat, ontstond zaterdagochtend rond 2.40 uur een vechtpartij tussen carnavalsvierders. Toen de agenten een verdachte aan wilden houden werden zij hierbij gehinderd door omstanders. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en belandde met een agent op de grond. De agent probeerde hem de handboeien om te doen. Hij werd echter vastgegrepen door onbekende personen, waardoor de verdachte kans zag om met de handboeien op de vlucht te slaan. Een andere agente werd geduwd en op het hoofd geslagen. Na enig speurwerk bleek de ontsnapte verdachte een 21-jarige Bestenaar te zijn. De agenten gingen naar zijn woning waar ze hem in bed aantroffen met de handboeien. De verdachte werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: