woensdag, 1. maart 2017 - 9:59 Update: 01-03-2017 10:53

'Zorgverzekeraars eisen geld terug van revalidatiekliniek'

'Zorgverzekeraars eisen geld terug van revalidatiekliniek'
Foto: Archief EHF
Hilversum

In de uitzending van ZEMBLA gaat het woensdagavond over de werkwijze van de mulitdisciplaire revalidatie-instelling Ciran.

Meerdere zorgverzekeraars doen onderzoek naar de instelling. Er zouden dubieuze bedragen in rekening worden gebracht, die wel op kunnen lopen tot 15.000 euro per persoon. De kosten worden grotendeels uit het basispakket van de zorgverzekeraar vergoed. Ciran heeft een jaaromzet  van 40 miljoen euro, zo schrijft ZEMBLA op de website.

Volgens Ciran hebben de meeste patiënten chronische pijnklachten en vermoeidheidsklachten. Maar na een behandeling van 16 weken kunnen ze zo weer aan het werk of weer maatschappelijk en sociaal actief zijn, aldus Ciran.

De organisatie zou volgens  zorgverzekeraar DSW  behandelingen als medisch specialistische zorg declareren, terwijl er volgens de zorgverzekeraar nauwelijks medisch specialisten bij betrokken zijn en er dus veel goedkoper moet worden gedeclareerd, zo weet de NOS. DSW heeft een rechtszaak lopen tegen Ciran.

Ciran wil pas reageren na de uitzending vanZEMBLA. De uitzending van ZEMBLA is woensdagavond 1 maart te zien op NPO2 om 21.15 uur bij de Vara.