woensdag, 1. maart 2017 - 16:41 Update: 01-03-2017 20:00

Man geeft 2 handgranaten af, politiebureau meteen ontruimd

Man geeft 2 handgranaten af, politiebureau meteen ontruimd
Foto: Archief EHF
Hoensbroek

Woensdagmiddag werd in Hoensbroek het politiebureau aan de Kouvenderstraat in allerijl ontruimd nadat iemand twee handgranaten had afgegeven bij de balie. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

'Op zolder gevonden'

De handgranaten waren gevonden bij opruimwerkzaamheden op een zolder van een woning in Hoensbroek. Nadat de handgranaten aan het politiebureau waren afgeleverd, werd het bureau meteen ontruimd. 

EOD

Bij onderzoek door specialisten van de politie bleek het daadwerkelijk om handgranaten te gaan en niet om mogelijke dummy’s. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft rond 18.00 uur in Hoensbroek de twee handgranaten meegenomen. Tot die tijd was het bureau en een deel van de straat bij het bureau gesloten.

Granaten niet zelf vervoeren

Het is niet de eerste keer dat er bij dit politiebureau handgranaten zijn afgegeven. Dit gebeurde in september 2015 ook al, toen twee handgranaten werden afgeleverd aan de balie van het bureau. 

Mensen die (hand)granaten vinden, brengen deze soms naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Daarbij nemen zij echter zelf een onnodig risico, zowel voor zichzelf als voor hun omgeving. Het advies is om de politie in kennis te stellen als er een explosief wordt gevonden en het explosief zelf niet aan te raken of te vervoeren en te laten liggen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: