donderdag, 9. maart 2017 - 14:37

Opnieuw rechtszaak tegen NAM om waardedaling woningen

Opnieuw rechtszaak tegen NAM om waardedaling woningen
Loppersum

Er komt een nieuwe rechtszaak tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) die wordt aangespannen door een klein groepje mensen die onlangs hun huis hebben verkocht.

Volgens RTV Noord is de inzet een vergoeding waar woningbezitters aanspraak op kunnen maken voor de waardedaling van hun woning door de aardgaswinning in het gebied. De voormalige huiseigenaren zijn van mening dat de tegemoetkoming veel te laag is.

Tegenover de regionale omroep zegt advocaat Pieter Huitsema: 'De grote waardeverminderingszaak van de stichting WAG loopt in hoger beroep, maar de NAM doet er alles aan om die te traineren. Wij willen die zaak loswrikken met behulp van mensen die hun huis hebben verkocht. Zij komen in aanmerking voor de waarderegeling van de NAM, maar die vergoeding is veel te laag. Wij willen het bod van de NAM naast de berekeningen van onze deskundigen leggen en dan vergoedingen vorderen'.

De advocaat zegt dat de zaak moet dienen als “testcase”. ‘'We willen de rechter zo dwingen om alvast een uitspraak te doen en die kan dan een precedentwerking hebben op de grote zaak', aldus Huitsema.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: