dinsdag, 28. maart 2017 - 21:32 Update: 28-03-2017 21:41

Politiemedewerker verdacht van doorspelen info aan verdachte van overvallen

Politiemedewerker verdacht van doorspelen info aan verdachte van overvallen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Enschede

Dinsdag heeft de recherche van de politie Oost Nederland een 26-jarige politiemedewerker van dezelfde eenheid aangehouden. 'De man wordt ervan verdacht dat hij het ambtsgeheim heeft geschonden', meldt de politie dinsdag.

Reeks overvallen

De recherche kwam de medewerker op het spoor tijdens het onderzoek naar een reeks overvallen. Hierop startte de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten een onderzoek. 

Lekken

De medewerker wordt ervan verdacht dat hij informatie uit de politiesystemen heeft doorgespeeld aan een verdachte in het strafrechtelijke onderzoek naar de overvallen. Of dit van invloed is geweest op het onderzoek is nog niet bekend. De medewerker is ingesloten en zal worden gehoord over de verdenking. 

Pim Miltenburg

Volgens waarnemend politiechef Pim Miltenburg is elk incident er een te veel, temeer omdat integriteit een van de kernwaarden van de politie is. 'Daar is iedereen binnen de politie van doordrongen en dat mag niet in het geding komen. Ik wacht de resultaten van het onderzoek af, maar als de verdenkingen kloppen, dan raakt dit alle collega’s', stelt Miltenburg. 

'Het negatieve gedrag van een enkeling straalt af op de hele organisatie. Maar de samenleving mag erop vertrouwen dat wij individuen die zich niet aan de regels houden eruit pikken', aldus Miltenburg

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: