vrijdag, 28. april 2017 - 17:12 Update: 28-04-2017 17:28

Efteling schrapt doktersverklaring voor gehandicapten na commotie

Efteling schrapt doktersverklaring voor gehandicapten na commotie
Foto: Archief EHF
Kaatsheuvel

De Efteling heeft besloten haar gehandicaptenbeleid aan te passen. Daarbij schrapt het pretpark de doktersverklaring. Dit heeft de Efteling vrijdag bekendgemaakt.

Eigen verklaring

Voortaan accepteert het pretpark een eigen verklaring die op de site van de Efteling is te downloaden waaruit duidelijk wordt dat men geen gebruik kan maken van de reguliere wachtrijen maar wel attracties met de hulp van een begeleider en een medewerker van de Efteling kan bezoeken.

Doktersverklaring

Om het bezoek voor gasten met een beperking zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, zijn er speciale voorzieningen. Waaronder rolstoelingangen bij attracties. Om gebruik te kunnen maken van deze voorzieningen, vroeg de Efteling sinds 1 maart 2017 al haar gasten met een beperking op een eenduidige manier om een doktersverklaring om te zorgen dat alléén gasten die er recht op hebben, gebruik maken van de faciliteiten voor gasten met een beperking. Dit stuitte op veel verzet.

'Omslachtig en niet gastgericht'

'Doktersverklaringen zijn lang gebruikelijk geweest in de internationale dagrecreatiebranche, maar inmiddels blijkt dat het verkrijgen van deze verklaring erg omslachtig en daardoor niet gastgericht is. Dit belangrijke signaal heeft de Efteling ontvangen van een aantal trouwe gasten met een beperking', zo laat de Efteling vrijdag weten. Met het instellen van een eigen verklaring vertrouwt de Efteling op 'de eigen verantwoordelijkheid van gasten met een beperking', aldus het pretpark.

Categorie:
Provincie: