dinsdag, 2. mei 2017 - 14:03 Update: 02-05-2017 15:12

Ladinginspecteur betrokken bij smokkel 200 kilo cocaïne

Ladinginspecteur aangehouden voor smokkel 200 kilo cocaïne
Foto: Openbaar Ministerie/HARC-team
Rotterdam

Het HARCteam Rotterdam heeft ruim twee weken geleden een man die als inspecteur van bulkladingen werkte, aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van bijna 200 kilo cocaïne. Volgens het Openbaar Ministerie kon in het belang van het onderzoek de aanhouding eerder niet bekendgemaakt worden.

De cocaïne werd eind maart ontdekt in de schacht van een van de ankerkettingen van een kolenschip uit Colombia. De cocaïne werd gevonden door het zogenoemde visitatieteam van de Douane, een gespecialiseerd team dat een schip van onder tot boven doorzoekt.

De drugs zaten in 200 pakketten en zijn diezelfde dag nog vernietigd. Het onderzoek naar de herkomst en de mensen achter de smokkel, leidde op 12 april tot de aanhouding van de man, een 42-jarige Rotterdammer.

De man was verantwoordelijk voor de inspectie van verschillende soorten lading, en had uit dien hoofde toegang tot veel haventerreinen. Het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en Fiod, vermoedt dat de man zijn functie misbruikte om verdovende middelen veilig te stellen. Onderzocht wordt nog of de man bij meer smokkelincidenten betrokken is.

Het onderzoek naar andere betrokkenen wordt voortgezet. De raadkamer van de rechtbank heeft inmiddels besloten dat de man vast blijft zitten tot aan de eerste behandeling van de zaak medio juli.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: