woensdag, 17. mei 2017 - 13:24 Update: 17-05-2017 16:10

Schippers mag het nog een keer proberen van Tweede Kamer

Tweede Kamer in debat over vervolg kabinetsformatie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De Tweede Kamer is sinds woensdagochtend vanaf 10.45 uur in debat gegaan over het verdere proces van de kabinetsformatie. Dit heeft de persvoorlichting van de Tweede Kamer woensdag bekendgemaakt.

Verslag vastgelopen onderhandelingen

Informateur Edith Schippers heeft dinsdag 16 mei haar eindverslag aangeboden aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. Hierin gaat Schippers in op de vastgelopen onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Eerder op de dag sprak Voorzitter Arib in de Rooksalon van de Tweede Kamer met de dertien fractievoorzitters over het vervolg van de formatie.

Migratie struikelpunt

Informateur Schippers schrijft in haar eindverslag dat de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks op het onderwerp migratie zijn vastgelopen. Hierdoor ontbreekt volgens Schippers "de vereiste gemeenschappelijke basis voor voortzetting van de besprekingen en de totstandkoming van een akkoord".

Update 15.00 uur:

De Tweede Kamer heeft woensdagmiddag Edith Schippers opnieuw aangewezen als informateur voor de kabinetsformatie tijdens het debat over het vervolg van de formatie na het vastlopen van de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks.

Nieuwe opdracht voor Schippers

Schippers krijgt de opdracht om op korte termijn de mogelijkheden te verkennen voor de vorming van een kabinet dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Eerste en Tweede Kamer. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib informeert de Koning over de uitkomst van het debat.

Categorie:
Provincie: