dinsdag, 6. juni 2017 - 12:55 Update: 06-06-2017 12:59

Partij voor de Dieren wil geen vuurwerkshow bij Piekenkermis

Partij voor de Dieren wil geen vuurwerkshow bij Piekenkermis
Foto: Partij voor de Dieren
Utrecht

De Partij voor de Dieren roept mensen op hun bezwaar kenbaar te maken tegen een vuurwerkshow in Park Lepelenburg in Utrecht. Deze show staat gepland voor vrijdag 7 juli en is onderdeel van het Maliebaanfestival, oftewel de Piekenkermis.

De vuurwerkshow vindt middenin het broedseizoen plaats en ook nog eens in een park. De Partij voor de Dieren pleit er al jaren voor dat er een verbod komt op het afsteken van vuurwerk tijdens het broedseizoen. Dit geldt wat de partij betreft al helemaal voor parken en natuurgebieden, ook vanwege de vervuiling die vuurwerk met zich meebrengt. PvdD-raadslid Eva van Esch: “In 2016 werd door de gemeente in overleg met de organisator van de Piekenkermis besloten de vuurwerkshow niet door te laten gaan. Dit kwam onder meer door bezwaren van mensen die de overlast voor mens en dier niet wenselijk vonden. We hebben als Partij voor de Dieren toen ook bezwaar gemaakt. Nu wordt het besluit heroverwogen, omdat veel mensen de show wél zouden waarderen, maar wat ons betreft wegen dierenwelzijn, natuurbehoud én landelijke wetgeving rond het broedseizoen zwaarder. Wij roepen dus de gemeente en de organisatie wederom op om op 7 juli geen vuurwerk af te steken.”

Op de website van Partij voor de Dieren Utrecht staat een voorbeeldbrief voor mensen die net als de partij geen vuurwerkshow willen tijdens de Piekenkermis. Wat de partij betreft bieden de kermis én andere activiteiten in de stad al voldoende vermaak aan bezoekers en inwoners. Van Esch: “Een vuurwerkshow brengt veel leed met zich mee voor dieren, veroorzaakt vervuiling van het park en de singel, én voor mensen die in de buurt van Park Lepelenburg wonen is het geen pretje vanwege geluidsoverlast.”

Mensen die bezwaar willen maken tegen de vuurwerkshow kunnen meer informatie vinden op https://utrechtstad.partijvoordedieren.nl/news/mail-naar-organisator-pie....

Categorie:
Provincie: