dinsdag, 6. juni 2017 - 16:24

12 jaar gevangenisstraf voor doodslag op ex-vrouw Hoevelaken

12 jaar gevangenisstraf voor doodslag op ex-vrouw Hoevelaken
Foto: Archief EHF
Hoevelaken

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 42-jarige man uit Nijkerkerveen bij verstek tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor doodslag op zijn ex-vrouw.

De man beroofde op 4 november 2015 zijn ex-vrouw van het leven. Zij was de moeder van 6 kinderen, waarbij de man de vader is van de 5 jongste kinderen. De vrouw is in haar eigen woning in Hoevelaken door meerdere steekwonden overleden. Op het moment dat dit gebeurde, waren hun 5 jonge kinderen thuis. Zij hebben hun overleden moeder gevonden, wat zeer traumatisch voor hen is geweest.

Naar buitenland gevlucht

Na het plegen van het feit is de man naar het buitenland gevlucht, waar hij nu nog verblijft. De kinderen hebben niet alleen geen moeder meer, hun vader is de persoon die dat op zijn geweten heeft en die geen enkele verantwoording aflegt voor zijn daad. Hij is ook niet op de zitting verschenen.

Straf gelijk aan eis officier

De officier van justitie eiste 12 jaar gevangenisstraf. De rechtbank heeft die eis gevolgd

Schadevergoeding

De man moet de dochter van de vrouw een schadevergoeding van ruim 6.500 euro betalen. De vordering tot vergoeding van immateriële schade van alle kinderen wees de rechtbank niet toe. De rechtbank heeft vastgesteld dat de wet nu nog geen affectieschade kent en wil ook niet op het wetsvoorstel dat aanhangig is vooruitlopen.

Categorie:
Provincie: